Spelteknologi – XCaliber

XCaliber är Cherrys senast lanserade affärsområde.

XCaliber är ett B2B teknikbolag som erbjuder innovativa produkter och tjänster till samarbetspartners, speloperatörer och andra inom spelindustrin. Kunderna får tillgång till den marknadsledande spelplattformen och flera innovativa verktyg, uppföljningssystem och integrerad betalningslösning. Bolaget har sitt huvudkontor på Malta och ett utvecklingsteam i Polen.

Spelindustrin fungerar väldigt bra om man enbart mäter framgång genom lönsamhet. Detta har resulterat i en attityd där det inte finns så stort behov av verklig innovation vilket har lett till att spelindustrin släpar efter andra branscher gällande utveckling och kreativitet. En av de största utmaningarna inom spelindustrin idag är att hantera stora datamängder  och realtidstransaktioner. Många plattformar kan hantera detta till en viss nivå men när volymerna stiger ökar pressen på teknologin. Ny och mer stabil teknologi blir då nyckeln till att kunna hantera volymen av kunder.

XCaliber erbjuder sina kunder en kombination av tillgång till sin spelplattform, en integrerad betalningslösning och uppföljningssystem. Affären görs i tre steg, i det första steget identifieras kundens behov för att på så sätt kunna skapa en skräddarsydd lösning. I steg två arbetar bolagen i nära samarbete för att integrera XCalibers produkter och i det tredje steget fortsätter XCaliber att erbjuda kunden den bästa supporten och servicen i kombination med nya och innovativa verktyg och funktioner.

Samtliga plattformar byggs med den senaste teknologin, vilket gör det möjligt att hantera stora volymer utan att det får negativ på verkan på kunden eller servicen. Programvaran i iGaming hanterar obegränsade datamängder tillsammans med nödvändig flexibilitet för att leverera de senaste innovationerna till marknaden.

Omarsys är en prestationsbaserad spårningsmjukvara som är utvecklad med den senaste teknologin. Omarsys kombinerar de bästa funktionerna som kan förväntas av ett spårningsverktyg med rapportering i realtid och omedelbara analyser, med flexibiliteten att kunna leverera alla vertikaler som behövs för analys och marknadsföring.

XCalibers integrerade betalningslösning erbjuder möjligheten att kunna ta emot flera betalningstyper och tjänster från ett dussintal länder samtidigt. Betalningslösningen har utvecklats kraftfullt och blivit en progressivt säker betalningslösning, som inkluderar bland annat antibedrägeri verktyg, kundidentifikation och verifikation samt automatiska uttag.

XCaliber är Cherrys femte affärsområde och tredje B2B segment. Med diversifierade intäktsströmmar, följer koncernen den strategi som etablerades för två år sedan och samtidigt skapas ökat aktieägarvärde.

”Vi är väldigt förväntansfulla inför lanseringen av XCaliber. Ett enormt arbete och stora investeringar har lagts ner på vår teknologi och vi fortsätter att ständigt arbeta med nya tekniska innovationer. Det känns logiskt att erbjuda dessa lösningar till samarbetspartners som därmed kan känna sig säkra på att de erbjuds samma tekniska plattform och tjänster som har möjliggjort för Cherry iGamings varumärken att utvecklas så framgångsrikt.” säger Dario Arruda, VD för XCaliber.